etusivu
uutiset
koirat
pennut
kasvatus
koulutus
linkit
bordercollie

© Jessica Ristimäki

CMX-pentue

Syntynyt/birthday: 09.12.2007
4 urosta + 3 narttua, 4 males + 3 females

emä/mother: BH Rajahiilen Hantuuki FIN32149/04
isä/father: PPR1 CMM`s Jackpott ER41380/06


Myy Jehu

UROKSET/MALES
väri
terveys/health
tulokset ja muuta/results & other
Tulikivi "Tuli"
red tri A/A 0/0, olat, polvet ja selkä terveet, silmät ok. Sydämessä ei sivuääntä 2014. CEA kantaja, TNS & IGS & NCL5 & MDR1 normal FI KVA, BH, HK3, FH1, JK1, toko EVL1
Päämäärä "Touko"
tri kuoli kyyn puremaan 13.7.2009 / died to a snake bite - (kuollut) / passed away at young age
Surunmurhaaja "Rafiki"
mv A/A 0/0, silmät ok, olat, polvet ja selkä terveet. FI TVA, BH, HK3, Agi3
Sillanrakentaja "Sinto"
tri A/A 0/0 silmät ok, kivesvikainen BH, HK1, toko TK4, Agi1
NARTUT/FEMALES
     
Aamutähti "Ansa"
red tri A/A 0/0, olat, polvet ja selkä terveet. 6-vuotiaana todettu sydämen tulehdusperäinen vaurio ja silmissä lievä kaihi 7-vuotiaana. FI TVA, BH, HK1, lt 159 laukausvarma, Agi2
Tuulenkosija "Pinni"
mv B/B 0/0, silmät ok BH, toko TK1, AVO1
Tuulilukko "Liina"
red tri A/A 0/0, silmät ok, polvet terveet. CEA kantaja. FI TVA, BH, JK3, HK3, Agi3Myytin Tulikivi, Tuli

TuliOm. Jessica Ristimäki, Ilmajoki

Tulen oma sivu

Tuli on hyvin itsetietoinen, itsenäinen ja vauhdikas red tricolour poika, joka ei ihan pienestä hätkähdä. Tuli kulkee erilaisilla alustoilla ja ympäristöissä reippaasti, eikä se pelkää myöskään kovia ääniä. Tuli seisoo joka paikassa vankasti omilla jaloillaan.

Tulella on erittäin kova ruokahalu (myös perunankuoret kelpaa) ja se on hyvin vietikäs sekä taistelutahtoinen. Toisaalta itsenäisyys tuo haasteita koulutukselle, se ei luonnostaan tee töitä ohjaajalle, vaan omaa myös vahvan oman näkemyksen asioista. Tuli on ketterä, nopea ja fyysisesti erittäin kestävä. Se on myös hyvin säänkestävä: hellesää tai paukkupakkanen, kaikki on tälle herralle ok. Kotona Tuli on iloinen, mutta rauhallinen. Tuli on sosiaalinen sekä ihmisten että toisten koirien kanssa.

Tulen kanssa on harrastettu vähän sitä ja tätä, pääasiassa kuitenkin pk-lajeja. Myös paimentamassa käydään mahdollisuuksien mukaan. Valitettavasti Tuli on ohjaajan kolmantena kisakoirana jäänyt vähän vähälle treenille, joten tuloksia on tullut aika hiljaksiin ja poika on päässyt loistamaan vasta vanhemmalla iällä. Jäljellä Tuli on luonnonlahjakkuus ja saikin viidentenä bordercolliena Suomessa FH1-koulutustunnuksen. Myös tokoon Tuli sopii hyvin, sillä se on hyvin keskittymiskykyinen, tarkka ja omaa erinomaisen paineensietokyvyn, mutta ohjaajan kiinnostuksen puutteen vuoksi Tulen kanssa ei ole kovin paljoa tokoiltu sen nuoruusiällä. Tällä hetkellä treenaamme tokoa ja erikoisjälkeä ja mahdollisuuksien mukaan paimennusta.

Tulesta voit lukea lisää sen omalta sivulta.

Tuli esineruudussa
Tuli esineruudussa 2
Tuli viettitestissä 2009

Myytin Päämäärä, Touko

Touko

Touko kuoli tapaturmaisesti kyyn puremaan heinäkuussa 2009. Touko oli menevä ja itsetietoinen poika, joka rakasti erityisesti vedellä lotraamista ja leikkimistä. Toukolla oli kova ruokahalu ja myös hyvin saalisviettiä ja taistelutahtoa. Touko suhtautui uusiin asioihin ja paikkoihin rauhallisesti. Myös kotona Touko osasi ottaa elämän rauhallisesti. Touko oli aika itsenäinen, joten se vaati ohjaajaltaan johdonmukaista koulutusta, eikä ollut aina poika helpoimmasta päästä.

Toisten koirien seurassa Touko oli melko dominoiva, mutta ei kuitenkaan haastanut riitaa. Ihmisiin Touko suhtautui avoimesti. Touko oli pentueen pennuista jykevärakenteisin. Toukon kanssa harrastettiin hakua, jälkeä, agilityä ja tokoa.Myytin Surunmurhaaja, Rafiki

Rafiki Om. Heidi Särkipaju, Pori

Rafikin oma sivu

Rafiki asuu lapsiperheessä useamman koiran laumassa Porissa. Rafiki on luonteeltaan reipas ja rohkea, mutta samalla hyvin mutkaton ja sopeutuva. Kaikkiin paikkoihin mennään häntä iloisesti heiluen ja korvat höröllä. Pääasiassa Rafiki on kuitenkin kiinnostunut oman porukan tekemisistä. Rafiki on erittäin kontaktinhakuinen ja haluaa tehdä oikein, mikä helpottaakin koulutusta huomattavasti. Rafiki jaksaisi treenata vaikka koko päivän, ja se suhtautuukin treenaamiseen hyvin vakavasti. Koska Rafiki haluaa tehdä oikein, ei se ole kaikkein sähäkin ja nopein työskentelijä, mutta viettivoimaa löytyy kyllä.

Toinen Rafikin koulutusta helpottava asia on ahneus: ruoan avulla Rafiki kiipeää vaikka puuhun! Toiset koirat eivät Rafikia juurikaan kiinnosta, käy haistelemassa reippaasti, mutta ei jää leikkimään. Muutenkaan ympäröivä maailma ei ole Rafikille häiriöksi. Rafiki on laukausvarma, eikä reagoi muihinkaan koviin ääniin.

Rafiki käyttäytyy oikeastaan kaikissa paikoissa samalla tavalla, on aina oma itsensä eikä jännitä.

Rafikin kanssa on harrastettu monipuolisesti tokoa, hakua, jälkeä ja agilityä. Rafiki on syttynyt lampaille ja on osoittanut mukavia ominaisuuksia paimennuksessa. Tällä hetkellä Rafikin kanssa ei kilpailla tosimielellä, mutta se pääsee kuitenkin paimentamaan ja treenailemaan perheen tyttären kanssa tokoa ja agilityä.

Rafiki tottistelee 2011
Rafiki tottistelee 2015
Rafiki jäljestää
Rafiki agilitykisoissa
Rafiki treenaa paimennusta 2016
Rafiki treenaa tottista 2016Myytin Sillanrakentaja, Sinto

Sinto Om. Santeri Westerlund, Pori

Sinton päälaji on ollut toko. Tokossa Sinto kilpailee erikoisvoittajaluokassa, ja sieltä Sinto saavutti jo 2 vuoden iässä TK4 tittelin. Sinton kanssa on treenattu tokon lisäksi agilityä ja hakua. Paimennustakin on kokeiltu, ja Sinto syttyi nopeasti lampaille.

Sinto on todella sähäkkä ja saalisviettinen, mutta myös ruoka kelpaa tarvittaessa.

Sinto osaa käyttäytyä erittäin hyvin, on kontaktihakuinen ja kiltti. Sinto on luonteeltaan oikein sopeutuvainen, iloinen ja reipas. Uusin asioihin se suhtautuu harkiten: ensin katsellaan ja sitten mennään tutkimaan. Sinto oppii kaiken ennätysajassa ja tarjoaakin kaikkea oppimaansa. Sillä ei mene koskaan kauaa tajuta, että nyt halutaan jotain uutta. Sinto on luonteeltaan hieman pehmeä, mutta suorittaa kaiken sähäkästi ja innolla. Sinto on sekä ihmisten että koirien suhteen sosiaalinen.
Myytin Aamutähti, Ansa

Ansa Om. Susanna Nieminen, Pori

Ansa on pieni ja pippurinen tyttö, joka rakastaa kaikkea toimintaa. Ansa on hyvin kuuliainen ja kontaktihakuinen omistajalleen, muista ihmisistä se ei niinkään välitä ja on selvästi pidättyväinen. Ansa on hyvin hyvin ahne ja myös saalisviettiä löytyy paljon. Rakenteeltaan Ansa on siro, ketterä ja nopea, joten Anselmi ihastuttaa agiradoilla yleisönsä. Myös tokossa suoritukset ovat intensiivisiä ja nopeita. Jäljellä ja muissa nenätehtävissä Ansa keskittyy hyvin ja on tarkka työskentelijä.

Ansa vaihtoi kotia 2-vuotiaana. Ansa kävi luonnetestissä 2,5-vuotiaana saaden tuloksen 159 pistettä ja laukausvarma. Tokossa Ansa on valio. Myös muissa lajeissa menestystä on riittänyt. Ansalla todettiin sydämessä tulehdusperäinen (mahdollisesti borrelioosin aiheuttama) vaurio, jonka vuoksi Ansan harrastusvalikoimasta karsittiin kaikkein kuormittavimmat lajit. Ansa voi kuitenkin hyvin treenata edelleen tokoa, nenähommia (Nosework) ja paimennusta ja elää normaalia aktiivista harrastuskoiran elämää.

VIDEOITA:
Ansa treenaa agilityä
Ansa treenaa tokoa 2012
Ansa tekee metallinoutoa 2012
Ansan EVL luoksetulo
Ansa agikisoissa 2011
Ansa agilitykisoissa 2011
Ansa agikisoissa 2012Myytin Tuulenkosija, Pinni

Pinni Om. Kaisa Kosonen, Köyliö

Pinni on mustavalkoinen temperamenttinen, nopea, vietikäs ja kontaktinhakuinen pikkutyttö. Pinni asuu rhodesiankoirien Pepin ja Pradan seurana. Kaisa on harrastanut Pinnin kanssa tokoa ja agilityä. Pinnillä on kilpailuoikeus tokon voittajaluokkaan. Pinni on hyvin luonteeltaan hyvin kiltti ja se rakastaa läheisyyttä.

Pinnillä on hyvä ruokahalu ja se leikkii mielellään. Kaikessa tekemisessään se on vauhdikas ja vilkas, kun taas kotona Pinni osaa rauhoittua hyvin. Pinni muistuttaa työskentelytyyliltään hyvin paljon emäänsä Myytä. Siltä ei energia lopu kesken ja se tekee hommia intensiivisesti ja vauhdilla. Pinni on sosiaalinen ihmisten ja koirien kanssa. Pinni reagoi hieman koviin ääniin. Juokseminen on parasta, mitä Pinni tietää. Se viihtyykin mainiosti vetovaljaissa. Pinnin kanssa ei harrasteta tällä hetkellä tavoitteellisesti, mutta vetopuuhien lisäksi Pinni pääsee aina välillä tokoilemaan.

Pinnin, Pepin ja Pradan nettisivut

Pinni treenaa seisomista 2016

Myytin Tuulilukko, Liina

Liina Om. Nina Hanikka, Helsinki

Liina on vahva ja viettivoimainen suhteellisen rotevarakenteinen narttu, joka seisoo tukevasti omilla jaloillaan. Liinalla on reilusti omaa tahtoa, joten se tietää mitä se haluaa.

Kaikkialla Liina kulkee tyynen rauhallisesti. Se ei siis pelkää uusia paikkoja, tilanteita tai kovia ääniä. Liinalla on hyvä hermorakenne ja toimintakyky ja se on hyvin vahva koira henkisiltä ominaisuuksiltaan.

Liina on nopeaoppinen ja tekee mielellään yhteistyötä, kun on siihen motivoitunut. Palkaksi käy hyvin kaikki syötävä tai leikki. Liina on kaiken kaikkiaan todella tasapainoinen narttu, jolla on hyvä keskittymiskyky ja kestävä työmoottori. Toisaalta se vahvana koirana vaatii vahvan auktoriteetin ohjaajakseen.

Liinan kanssa on treenattu päälajeina pk-lajeja: hakua ja jälkeä, joissa se on kilpaillut ylimmässä luokassa. Liina on ollut yhtenä vuonna haun rotumestari. Lisäksi Liinan kanssa on treenattu ja kilpailtu tokossa ja agilityssä, niissäkin ylimmissä luokissa. Liina on treenannut myös paimennusta. Tällä hetkellä Liinan kanssa treenataan rally-tokoa.

Liina on avoin ja ystävällinen ihmisille. Toisista koirista se ei juurikaan pidä ja saattaa olla niiden suhteen epävarma, mutta tulee kyllä tarvittaessa toimeen.


Pentueen isänä on mustavalkoinen ruotsista tuotu paimenlinjainen uros CMM´s Jackpott, ”Jehu”. Jehun kasvattaja on Paimennuksen Euroopan Mestari sekä maineikkaan CMM´s kennelin kasvattaja Carl-Magnus ”Mosse” Magnusson, joka suosii kasvatustyössään rohkeita ja itsevarmoja koiria.

Jehu paimentaa

Jehu on iloinen, energinen, avoin ja tasapainoinen koira. Se työskentelee rauhallisesti, mutta saalisviettiä ja työmoottoria löytyy. Jehu on sen verran nöyrä, että se on ohjattava, mutta muutoin se on hyvin itsevarma ja rohkea. Silloin kun mitään ei tapahdu, Jehu osaa rauhoittua hyvin. Jehu työskentelee paimentaen nautoja. Jehu suoritti paimennuksen perusradan 27.10. Luonnetestissä Jehu kävi jo 2-vuotiaana saaden hienosti 178 pistettä, laukauskokematon.

Jehun rakenne on sopusuhtainen ja se liikkuu ketterästi. Jehu on keskikokoa hieman suurempi, vahvaluustoinen uros.

Pentueen emä on Rajahiilen Hantuuki "Myy", josta voit lukea lisää Myyn omalta sivulta.


 

© Jessica Ristimäki