etusivu
uutiset
koirat
pennut
kasvatus
koulutus
linkit
bordercollie
Meeko

Tiedot

Nimi/Name: VIP Myytin Bendix vom Dänischen Wohld
Rotu/Breed: bordercollie
Sukupuoli/Sex: uros, male
Synt./Birthday: 02.01.2014
Väri/Colour: mustavalkoinen, black and white
Luustokuvaukset/official x-rays: HD A/A ED 0/1 olat ja selkä terveet
Silmät/Eyes: ei tutkittu vielä, not examined yet / CEA normal
Sukutaulu/PEDIGREE

Yleistä


Meeko Meeko matkusti Suomeen Saksasta Andrea Hussmanin luota. Olin jo jonkin aikaa seuraillut mielenkiinnolla sekä pentueen emän (Dänischen Wohld) että isän (Eiri Greme) linjoja. Kun ne yhdistyivät tässä pentueessa, oli siitä saatava pentu Suomeen!

Meekon omistaa Heidi Särkipaju. Meeko asuu Porissa samassa kodissa kahden kasvattini kanssa. Meekon kanssa harrastetaan pk-hakua ja paimennusta, mahdollisuuksien mukaan myös muita juttuja. Meeko on aloitellut paimennustreenejä ja se vaikuttaa olevan lajissa lahjakas.

Meeko on hauska sekoitus tulta ja tappuraa sekä äidin pientä kultapossua. Meeko on erittäin ahne ja se leikkii suurella taistelutahdolla. Se on selkeästi yhden ihmisen koira, vaikka onkin myös vieraita ihmisiä kohtaan sosiaalinen. Meeko haluaa aina olla mukana siellä missä sen omistaja on ja treeneissä se tekee ohjaajalle töitä ja yrittää aina parhaansa. Siitä huolimatta Meeko ei ole mikään ylinöyrä koira, vaan siltä löytyy myös omaa tahtoa ja se seisoo tukevasti omilla jaloillaan.

Kropaltaan Meeko on todella ketterä ja kompakti. Kuten isänsä, myös Meeko on urokseksi melko pieni. Hyppyvoimaa siltä kuitenkin löytyy rutkasti, joten korkeatkaan hypyt eivät huimaa. Meeko ei reagoi koviin ääniin (ampuminen, ilotulitus, naulapyssy) ja erilaisilla alustoilla se on varma liikkuja.Meeko käyttää kroppaansa mielellääön, eli hyppiminen, juokseminen ja kiipeily ovat sen suosikkiasioita.

Meeko came to Finland from Germany, kennel Dänischen Wohld. Thank you Andrea and Freddy! Heidi Särkipaju is owner of Meeko. Meeko is training mainly search (working dog trial) and herding but some agility too. Meeko is very fast and agile and wants to do things right. He has will to please, but stands on his own feet. Meeko loves to play and has good will to eat, so it is very easy to motivate him to work. Meeko is secure for shots and is not afraid of different environments or voices.

Meekon blogi / Meeko´s blog

LINKKEJÄ / LINKS:
Meekon kasvattaja / Meeko´s breeder
Meekon emä / Meeko´s mother
Meekon isä / Meeko´s father
Meekon sisaruspuolia / half siblings to Meeko(kennel Mawlch)
Kuva: Heidi Särkipaju


Kuva: Heidi Särkipaju

Meekon emä Xera

Kuva: Kennel vom Dänischen Wohld


Kuva: Kennel vom Dänischen Wohld

Meekon isä Gwen
Meeko Saksassa lähdössä Suomeen

 

© Jessica Ristimäki