etusivu
uutiset
koirat
pennut
kasvatus
koulutus
linkit
bordercollie
Meeko

Tiedot

Nimi/Name: VIP Myytin Bendix vom Dänischen Wohld
Rotu/Breed: bordercollie
Sukupuoli/Sex: uros, male
Synt./Birthday: 02.01.2014
Väri/Colour: mustavalkoinen, black and white
Luustokuvaukset/official x-rays: HD A/A ED 0/1 olat ja selkä terveet
Silmät/Eyes: ok 2016 / CEA normal
Sukutaulu/PEDIGREE

Yleistä


Meeko Meeko matkusti Suomeen Saksasta Andrea Hussmanin luota. Olin jo jonkin aikaa seuraillut mielenkiinnolla sekä pentueen emän (Dänischen Wohld) että isän (Eiri Greme) linjoja. Kun ne yhdistyivät tässä pentueessa, oli siitä saatava pentu Suomeen!

Meekon omistaa Heidi Särkipaju. Meeko asuu Porissa samassa kodissa kahden kasvattini kanssa. Meekon kanssa harrastetaan pk-hakua ja paimennusta, mahdollisuuksien mukaan myös muita juttuja. Meeko on aloitellut paimennustreenejä ja se vaikuttaa lahjakkaalta paimenelta.

Meeko on jännittävä sekoitus kipakkaa temperamenttia, luotettavaa lapsen parasta ystävää ja avuttomaksi tekeytyvää herkkää taiteilijasielua. Meekossa on myös jonkin verran terävyyttä. Meeko on ahne ja se myös leikkii mielellään. Se on selkeästi yhden ihmisen koira. Meeko on vieraita ihmisiä kohtaan hiukan varautunut. Meeko haluaa aina olla mukana siellä missä sen omistaja on. Meekon koulutus on ollut paikoin haastavaa, sillä kun se ei jotain asiaa halua tehdä, se ei sitä todellakaan tee ja myös osoittaa mielipiteensä siitä. Motivointiin täytyy panostaa huolella. Meeko ei myöskään siedä sitä, että siihen kosketaan koulutustilanteessa. Toisaalta jonkun asian hyväksyttyään Meeko tekee hyvin ja varmasti. Toisten koirien kanssa Meeko tulee hyvin toimeen, joskin omassa laumassaan on dominoiva.

Kropaltaan Meeko on todella nopea, ketterä ja kompakti - kaikenkaikkiaan upea liikkuja. Kuten isänsä, myös Meeko on urokseksi melko pieni. Hyppyvoimaa siltä kuitenkin löytyy rutkasti, joten korkeatkaan hypyt eivät huimaa. Meeko ei reagoi koviin ääniin (ampuminen, ilotulitus, naulapyssy) ja erilaisilla alustoilla se on varma liikkuja. Meeko käyttää kroppaansa mielellään, eli hyppiminen, juokseminen ja kiipeily ovat sen suosikkiasioita.

Meeko came to Finland from Germany, kennel Dänischen Wohld. Thank you Andrea and Freddy! Heidi Särkipaju is owner of Meeko. Meeko is training mainly search (working dog trial) and herding but some agility too. Meeko is very fast and agile and wants to do things right. He has will to please, but stands on his own feet. Meeko loves to play and has good will to eat, so it is very easy to motivate him to work. Meeko is secure for shots and is not afraid of different environments or voices.

Meekon blogi / Meeko´s blog

LINKKEJÄ / LINKS:
Meekon kasvattaja / Meeko´s breeder
Meekon emä / Meeko´s mother
Meekon isä / Meeko´s father
Meekon sisaruspuolia / half siblings to Meeko(kennel Mawlch)
Kuva: Heidi Särkipaju


Kuva: Heidi SärkipajuMeekon emä Xera

Kuva: Kennel vom Dänischen Wohld


Kuva: Kennel vom Dänischen Wohld

Meekon isä Gwen
Meeko Saksassa lähdössä Suomeen

 

© Jessica Ristimäki