etusivu
uutiset
koirat
pennut
kasvatus
koulutus
linkit
bordercollie
CMX-pentue

Syntynyt/birthday: 04.09.2015
3 urosta + 5 narttua, 3 males + 5 females

emä: Myytin Silkkii "NIRRI"

isä: Mirk "MICK"

Nirri Mick

NIMI Hujan Hajan "RYYNI" Hei Hei Heinäkuu "MELLA" Sinä Riität "RIO" Rajapyykki "NOLLA" Silmäterä "BAMBI" Entistä Ehompi "PETE" Mene ja Tiedä "MILOU" Veriveljet "TIITUS"

SUKUPUOLI

narttu narttu narttu narttu narttu uros uros uros
VÄRI tricolour red tricolour tricolour tricolour tricolour tricolour tricolour tricolour
TULOKSET   RTK1 toko ALO1, Agi1   toko TK1   BH, toko ALO1  
MUUTA Treenaa paimennusta            
LUUSTO HD A/A,
ED 0/0,
knees 0/0,
LTV0 & VA0
HD A/A,
ED 0/0, knees 0/0, LTV0
HD A/A,
ED 0/0,
knees 0/0, LTV0 & VA0
HD A/A,
ED 0/0,
knees 0/0, LTV1 & VA0
HD A/B,
ED 0/0, knees 0/0,
LTV0 & VA0
HD B/C,
ED 0/0,
knees 0/0,
LTV0 & VA0
HD A/A,
ED 0/0, LTV0 & VA0
HD A/A,
ED 0/0,
knees 0/0
LTV0 & VA0
SILMÄT ok pentuna ok pentuna ok pentuna ok pentuna ok pentuna ok pentuna ok pentuna ok pentuna
MUUTA TERVEYDESTÄ Olat terveet
(no ocd),
CEA kantaja,
TNS, IGS &
MDR1 normal
Olat terveet (no ocd) Olat terveet (no ocd) Olat terveet (no ocd) Olat terveet (no ocd) Olat terveet (no ocd), piilokives Olat terveet (no ocd) Olat terveet (no ocd)


Myytin Hujan Hajan, RYYNI

Sijoituksessa: Tiina Puttonen, Vaasa

Ryyni on iloinen ja menevä koiraneiti, jolta löytyy myös omaa tahtoa. Ryynille kelpaa erittäin hyvin ruoka ja se myös leikkii hyvin. Ryyni tekee mielellään kaikenlaista ohjaajansa kanssa, mutta viihtyy myös itsekseenkin. Ryyni on menevä ilopilleri, jonka elämässä tylsää hetkeä ei ole. Ihmisiä Ryyni rakastaa yli kaiken ja myös toiset koirat ovat mieluista seuraa. Ryynin päälaji on toko, mutta Ryynin kanssa treenataan myös erikoisjälkeä. Ryynin kanssa kokeillaan mahdollisesti myös muita lajeja. Ryyni on sijoituskoira.

VIDEOITA:
Ryyni 12 viikkoa leikkii
Ryyni 7kk peltojäljellä

Ryyni 10kk seuraa
Ryyni 9kk peltojäljellä
Ryyni

Myytin Hei Hei Heinäkuu, MELLA

Sijoituksessa: Anni Järveläinen, Ivalo

Mella on aktiivinen, reipas ja iloinen neiti, joka tykkää kaikista ihmisistä ja koirista. Taistelutahto on erittäin kova, Mella tykkää paljon rättileikeistä. Myös namit kelpaavat palkaksi mutta jos pitää valita leikki tai nami niin Mella valitsee leikin. Mella on lenkkeillyt ampumaradan vieressä reagoimatta laukauksiin ja kulkenut erilaisilla alustoilla vaivattomasti. Päälajeina tulevat olemaan agility ja toko, myös paimennus ja pk-jälki tulevat ohjelmistoon. Mella kestää hyvin niin kylmää kuin helteitäkin. Mella on sijoituskoira. Mellan kuva: Taina Laakso

VIDEOITA:
Mellan ensimmäinen etsintäharjoitus
Mella 10kk seuraa
Mella 1v treenaa tottista
Mella 1v treenaa seuraamista
Mella

Myytin Sinä Riität, RIO

Om: Merja Myllymaa, Tampere

Rio on energinen, vilkas, reipas ja ihmisrakas neiti, joka suhtautuu avoimin mielin uusiin asioihin ja on aina iloinen. Rio palkkautuu hyvin lelulla ja on ruoan suhteen erittäin ahne, sen suurin pelko taitaakin olla ruoan loppuminen maailmasta. Rio huomioi herkästi ympäristöään, mutta osaa myös keskittyä tekemiseen. Rio harrastaa päälajeina agilitya ja tokoa, ja kokeilee myös muita lajeja mahdollisuuksien mukaan. Rio tulee hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa.

VIDEOITA:
Rio 10kk treenaa ruutua
Rio 1v treenaa seuraamista
Rio 1v treenaa ruutua
Rio 1v treenaa agilityä
Rio

Myytin Rajapyykki, NOLLA

Om. Anna Turku, Oulu
Nollan ja kavereiden YouTube-kanava

Nolla on iloinen, avoin ja sosiaalinen neiti. Nolla leikkii mielellään. Myös namit kelpaavat palkaksi ja Nolla syö hyvin. Kun mitään ei tapahdu, Nolla osaa rauhoittua todella hyvin, eikä siis ole mikään turhan hötkyilijä. Temperamentiltaan Nolla onkin sisarusparven rauhallisin. Nolla suhtautuu rennosti ja reippaasti uusiin asioihin ja tilanteisiin. Nollan päälaji on agility. Lisäksi Nolla treenailee tokoa, pk-lajeja ja paimennusta. Nolla on myös koirasosiaalinen. Nollan kuva: Anita Kokkonen


VIDEOITA:
Nollan pentutottista
Nolla 6kk treenaa ruutua
Nolla 1v treenaa agilityä
Nolla 1v treenaa agilityä
Nolla

Myytin Silmäterä, BAMBI

Om. Suvi Solitanner, Kuopio

Bambi on utelias ja avoin neiti. Bambin silmin maailma on iso leikkikenttä, täynnä ihanan ihmeellisiä asioita. Se ei kuitenkaan ryntäile suin päin mihin tahansa, vaan harkitsee ensin ja tekee vasta sitten. Bambi leikkii monipuolisesti, etenkin vetoleikit ja karvaiset lelut ovat suosikkeja. Bambi on erittäin ahne, sen ruokahalu on kyltymätön. Bambin päälaji on toko, mutta se treenaa myös jäljestämistä ja paimennusta. Bambi työskentelee mielellään ohjaajansa kanssa ja onkin melko kiltti tyttö. Bambi tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Bambin kuva: Suvi Solitanner

VIDEOITA:
Bambi 9kk seuraa
Bambi 10kk seuraa
Bambi

Myytin Entistä Ehompi, PETE

Om. Antti Arponen, Helsinki

Pete on reipas, iloinen ja erittäin sosiaalinen kaveri, joka seisoo aina omilla jaloillaan. Pete hakee kontaktia ihmisiin ja tykkää leikkiä ja touhuta ihmisen kanssa, mutta osaa myös puuhata itsekseenkin. Pete on itsevarma ja myös pientä dominanssia löytyy. Kooltaan Pete on melko pieni. Pete on treenaillut pk-hakua ja pk-jälkeä. Tämän lisäksi olisi tarkoitus treenata ainakin tokoa. Pete tulee erinomaisesti toimeen toisten koirien kanssa. Petellä oli valitettavasti piilokives, joten se on kastroitu. Peten kuva: Taina Laakso

VIDEOITA:
Pete 10kk treenaa ruutua
Pete 5kk seuraa
Pete

Myytin Mene ja Tiedä, MILOU

Om. Terhi Junnila, Seinäjoki

Milou on sosiaalinen, reipas nuori mies, joka menee paikkaan kuin paikkaan enempää miettimättä. Milou onkin hyvin tervepäinen ja mutkaton koira, joka ei turhista stressaa. Vauhtia ja energiaa kyllä tässä miehessä riittää. Milou leikkii ihmisen kanssa hyvin ja tuo leluja leikittäväksi. Se on myös ruoalle ahne. Miloun ykkösharrastus on PK-haku. Sen lisäksi Miloun kanssa tokoillaan. Milou tulee hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa.

VIDEOITA:
Milou 11 viikkoa leikkii
Milou 1v leikkii
Leikkimistä 2016
Milo

Myytin Veriveljet, TIITUS

Om. Annika Tiippana, Espoo

Tiitus on aktiivinen ja vilkas koira, jonka pitää olla tapahtumien keskipisteessä. Tiitus rakastaa ihmisiä, erityisesti lapsia. Toisiin koiriin suhtautuu avoimesti. Tiitus omaa tervettä varovaisuutta eikä ryntäile suin päin uusiin tilanteisiin. Sekä leikki että ruoka toimivat hyvin palkkana. Tiitus on hyvin ohjattava ja kontaktihakuinen. Tulevaisuudessa luodaan pohjia hakuun, jälkeen, tokoon, agilityyn ja paimennukseen, päälajit muokkautuvat koiran ja resurssien mukaan.

VIDEOITA:
Tiitus

Pentueen vanhemmat

Myytin Sikkii "Nirri"

Nirri

Synt. 11.03.2012
terveys: lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja polvet 0/0. Silmät ok, DNA CEA kantaja.
tulokset: BH, toko AVO1, agi 1. Nirri on laukausvarma.

Mirk "Mick"

Mick

Synt. 07.05.2009
terveys: Lonkat A/A, silmät ok, CEA DNA Normal
tulokset: Paimentaa lampaita, on kilpaillut Ruotsissa tokon ylimmässä luokassa (Elit), MH suoritettu (laukauksista 1 = laukausvarma)