etusivu
uutiset
koirat
pennut
kasvatus
koulutus
linkit
bordercollie
My

Tiedot

Messi
Nimi/Name: BH Ava Unlimited Sheepdog "My"
Rotu/Breed: bordercollie
Sukupuoli/Sex: narttu, female
Syntynyt/Birthday: 18.08.2014
Väri/Colour: tricolour
Luustokuvaukset/official x-rays: HD A/A ED 0/0 LTV1 VA0
Silmät/Eyes: ei tutkittu, not examined
Sukutaulu Koiranetissä / Pedigree in finnish dog database
Myn sijoituskoti: Sanna Alho / My´s host home: Sanna Alho

Yleistä

Myn tarina alkoi, kun minulle tuli Unlimited Sheepdog-kennelistä Karolina Dyszyn hoivista koirani Messi kesällä 2014. Yhteistyö Karolinan kanssa sujui todella hyvin ja hänellä oli suunnitteilla toinenkin mielenkiintoinen pentue. Myn emä Jane on Serge van der Zweepin Jimin tyttären tytär. Olin jo pitkään toivonut saavani Jimin jälkeläisen osaksi kasvatustyötäni. Janen isä puolestaan on Gary, joka on myös Messin isä. Koska minulla oli jo tuosta suvusta hyvää kokemusta, halusin Janen pennun Suomeen. Kun vielä isäksi valikoitui Eryri Jaff, upean fysiikan omaava periksiantamaton ja nöyrä paimenkoira, päätös oli tehty. Jaff oli vuonna 2014 paimennuksen maailmanmestaruuskilpailuissa päästen aina finaaliin saakka yhdeksännelle sijalle.

Mylle löytyi aivan täydellinen sijoituskoti ystäväni Sannan luota. Olimme treenailleet jo useamman vuoden samoissa harrastusryhmissä, joten tiesin että Sanna on hyvä koti pennulle. Myn päälaji on agility, mutta mahdollisuuksien mukaan Sanna treenailee sen kanssa muutakin. My käy kokeilemassa kykyjään myös paimennuksessa, vaikka siinä lajissa tuskin on luvassa intensiivistä kilpailuihin tähtäävää treeniä.

My on reipas ja omilla jaloillaan kulkeva tyttö, jolla on myös omaa tahtoa. Ihmisiä kohtaan My on avoin ja sosiaalinen. Koirista se hieman valikoi seuraansa, mutta pystyy kyllä työskentelemään koirajoukonkin keskellä. My ei reagoi koviin ääniin ja se kulkee reippaasti missä tahansa ympäristössä. My on treenatessa keskittymiskykyinen ja erittäin motivoitunut. Mytä voi palkata niin leluilla tai ruoallakin. My leikkii ja työskentelee intensiivisesti ja haluaa tehdä yhdessä ohjaajansa kanssa. My ei ole erityisen pehmeä ja sillä on hyvä toimintakyky. My käyttää jonkin verran silmää treenatessa, joten sitä on joutunut sen kanssa työstämään sekä agilityssä että tottelevaisuudessa.

My came to Finland from Unlimited Sheepdog kennel, Poland, same as my Messi. My´s mother is My Key Dog Jane, a strong bitch with huge capasity in herding. Jane´s father is Serge van der Zweep´s Gary (Llangadog Gary), who is also Messi´s father. Jane´s mother is MKD Kate, who´s father is Serge´s famous studdog Jim. I have for years hoped to get Jim´s offspring to my breeding and finally I got My! My´s father is skilled working bee Eryri Jaff. Jaff is kind and easy to handle. At work he never gives up.

My is very brave girl and standing on her own feet. She likes to work with handler, but is self confident while working. She likes both food and toys. My is open and social towards people. She doesn´t like every dog she meets, but doesn´t have problems with other dogs.

My is going to train agility as main sport, but they will do with Sanna other sport too. They will try also herding.

VIDEOITA/FILMS:
My´s basic agility training

LINKKEJÄ/LINKS:
Myn kasvattaja Unlimited Sheepdog / My´s breeder Unlimited Sheepdog
Myn isä Eryri Jaff / My´s father Eryri Jaff
Myn kuvat: Sanna Alho

Jane
Myn emä Jane. PHOTO COPYRIGHT: Unlimited Sheepdog

Jaff
Myn isä Jaff. PHOTO COPYRIGHT: Susanne Lejuez

Jim

Jim
Myn emän emän isä Jim. PHOTO COPYRIGHT: Serge van der Zweep

© Jessica Ristimäki