etusivu
uutiset
koirat
pennut
kasvatus
koulutus
linkit
bordercollie
CMX-pentue

Synt: 12.12.2012
3 urosta + 3 narttua
e: BH FI TVA Myytin Siivekäs
i: Round Robin I´Jak
UROKSET MALES
väri
terveys health
tulokset/muuta results & other
Oikee Asenne "Jay"
tri silmät ok, lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, olat terveet, selkä VA0 LTV1 toko TK4, agility 3 obedience champion, agility 3
Valonkantaja "Finn"
tri silmät ok, OCD operoitu olkapäästä agility 3 agility 3
Fiksu ja Kypsä "Neo"
b&w silmät ok, lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, selkä terve VA0 LTV0 FI TVA, SE TVA, EE TVA, FI VPVA, BH, agility 2 obedience 4, water rescue class 4, agility 2
NARTUT FEMALES
     
Maailma On Sun "Draama"
b&w silmät ok, lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet, olat & selkä terveet BH, toko ALO1, agility 3 BH, obedience 1, agility 3
Asfaltti Polttaa "Vuokko"
tri silmät ok, lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, olat & selkä terveet toko VOI1, agility 3 obedience 2 agility 2
Hyvä Karma "Karma"
tri silmät ok, lonkat A/A, kyynärät 0/0 toko AVO1 obedience 2


Myytin Oikee Asenne eli Jay

Om. Marko Kivihalme, Helsinki
Jayn poppoon blogi
Jayn treenilogi


Jay on reipas poika, joka suhtautuu avoimesti ja ilolla uusiin asioihin. Jay leikkii mielellään ja syö hyvin, mutta osaa myös keskittyä. Jay tekee ihmisten kanssa erittäin mielellään yhteistyötä. Jay harrastaa agilityä ja tokoa. Jay on myös syttynyt lampaille ja pääsee silloin tällöin treenaamaan paimennusta.

Jayn kuva: Sanna Rautio

VIDEOITA:
Jay 10kk treenaa agilityä

Myytin Valonkantaja eli Finn

Om. Isabelle Orenius-Emanuelsson, Sweden
Finin sivut ja blogi

Finn on tulisieluinen leikkijä, joka rakastaa kaikkea tekemistä. Finn on todella keskittymiskykyinen ja oppii nopeasti. Ajan kanssa Finn pitää oikeastaan kaikista ja kaikesta, mutta ei törmää suin päin uusiin tilanteisiin. Koirien keskellä Finnistä löytyy myös se äijä-puoli, eli omia leluja ei kukaan muu vie. Kuitenkin Finn tykkää toisista koirista valtavasti.

Finn on erittäin nopea ja elastinen liikkuja. Finin päälaji on agility. Se on nopeutensa vuoksi haastava ohjattava, mutta tehdessään puhtaan radan varmasti nopeimpien joukossa. Finn on päässyt myös paimentamaan.

VIDEOITA:
Finin ekoja tutustumisia agilityesteisiin
Finn 5kk ekat tottistreenit kasvattajan kanssa
Finn 11kk agilityssä (videolla ensin Noa)

Myytin Fiksu ja Kypsä eli Neo

Om. Anna-Leena Väätänen, Vihti
Neon blogi


Neo on hyvin iloinen ja maailmaa rakastava mutkaton herra. Se on kotonaan lähes missä vaan ja pitää kaikesta ja kaikista. Uusiin asioihin Neo suhtautuu rauhallisen tasapainoisesti, eikä jää miettimään kokemiaan kurjia tilanteita. Työssään Neo on intensiivinen ja palkkautuu niin ruoalla kuin leluillakin. Neo on alustavarma ja laukausvarma.

Neo on ollut oikea monitoimikoira, sillä se on valio niin tokosta kuin vesipelastuksestakin. Neo kuuluu tokon valmennusrenkaaseen. Neo kilpailee myös agilityssä ja on käynyt paimentamassa lampaita.

VIDEOITA:
Neo 1v tokoilee

Myytin Maailma On Sun eli Draama

Om. Päivi Keränen, Vihti

Draama on vilkas, nopea, ketterä ja rohkea tyttö, joka kulkee kaikkialla häntä heiluen ja jekut mielessä. Draama ottaa mielellään kontaktia ihmiseen, mutta se tutkii maailmaa mielellään myös itsekseen. Draama on todella ahne ja leikkii tulisesti. Draama muistuttaa monella tapaa emäänsä Nyytiä. Draama on alustavarma ja laukausvarma.

Draama on kilpaillut agilityssä (3-luokka) ja tokossa sekä suorittanut BH-kokeen. Se vaihtoi kotia 3,5-vuotiaana. Uusi omistaja treenaa Draaman kanssa ainakin pk-lajeja ja mahdollisesti myös tokoa.

VIDEOITA:
Draama 1v agilitytreeneissä

Myytin Asfaltti Polttaa eli Vuokko

Om. Riikka Martti, Turku

Vuokko on pieni hippityttö, joka uskoo maailmasta pelkkää hyvää. Vuokko pitää sekä ihmisistä että toisista koirista ja uskoo, että rakkautta on kaikkialla. Joka paikkaan on mentävä juosten, koska muutoin joku asia saattaa jäädä näkemättä. Ketterä ja nopea typy myös kiipeilee mielellään. Vuokko leikkii sähäkästi ja omaa hyvän ruokahalun. Vuokko on kiltti ja herkähkö tyttö, joka tekee siitä helpon ohjattavan.

Vuokon päälaji on agility, jossa se kilpailee 3-luokassa. Vuokko on kilpaillut myös tokossa ja käynyt harjoittelemassa paimennusta. Paimennuksessa Vuokko on osoittanut hyviä ominaisuuksia, joskin on melko kiihkeä paimen.

Vuokko on sosiaalinen niin ihmisten kuin toisten koirienkin suhteen.

VIDEOITA:
Vuokko 4kk leikkii
Vuokko 1v agilityssä
Vuokko agilitykisoissa 2015

Myytin Hyvä Karma eli Karma

Om. Marko Puranen, Kuopio

Karma on taistelutahtoinen ja tasapainoinen tyttö. Se tekee töitä intensiivisesti ja hyvällä moottorilla. Uudet asiat Karma kohtaa tyynesti. Karma leikkii mielellään, mutta on myös ahne. Vaikka Karma pitää ihmisistä, on se luonteeltaan melko itsenäinen ja kulkee myös omia polkujaan. Karma harrastaa tokoa, hakua ja agilityä. Karma on käynyt myös lampailla treenaamassa paimennusta.

VIDEOITA:
Karma 8kk pitotreeniä kasvattajan kanssa
Aktiivista perusasentoon tuloa 8kk kasvattajan kanssa

Pentueen vanhemmat

NYYTI (Myytin Siivekäs) x JAK (Round Robin I´Jak)

Nyyti on työskentelytyyliltään erittäin sähäkkä, nopea ja intensiivinen narttu. Se on kuitenkin keskittymiskykyinen ja osaa myös rauhoittua tarvittaessa. Temperamentiltaan se on erittäin vilkas. Nyytillä on erittäin paljon saalisviettiä ja taistelutahtoa. Myös ruokapalkkaus kelpaa hyvin, mutta Nyyti ei ole erityisen ahne. Nyyti on kontaktihakuinen ja yhteistyöhaluinen, mutta löytyy siltäkin myös se oma tahto. Toisten koirien suhteen Nyyti on täysin sosiaalinen. Vieraiden ihmisten kanssa se leikkii ja touhuaa mielellään, eikä väkijoukossa liikkuminen ole sille ongelma, mutta vieraiden silittelystä ja paijailuista se ei erityisemmin pidä eli siinä suhteessa se on selvästi pidättyväinen, mutta ei arka. Myös Nyyti on täysin äänivarma ja liikkuu ongelmitta erilaisilla alustoilla. Nyyti on ollut tähän saakka täysin terve.

Valitsin urokseksi Jakin, koska halusin uroksen olevan tervepäinen, tasapainoinen ja hyvillä harrastusominaisuuksilla varustettu uros, jolla on terve suku. Jak on maineikkaan skotlantilaisen paimennusgurun Bobby Dalzielin kilpailu-uraansa aloitteleva koira. Jak on tehdessään väsymätön. Sillä on uskomaton energia ja intensiteetti. Paimentaessaan se on todella tyylikäs ja nopea. Jak ei ole mikään kovin pehmeä koira, mutta toisaalta kuitenkin ohjattava. Jak kuitenkin tarvitsee itselleen vahvan ja määrätietoisen, mutta reilun ohjaajan. Jak ei pelkää mitään, vaan kulkee omilla jaloillaan joka paikassa. Jak ei reagoi koviin ääniin. Ihmisiä kohtaan Jak on sosiaalinen, samoin toisten koirien kanssa. Jak on ollut tähän saakka täysin terve. Jakin veli Skipper (Roun Robin I'am Jackson) kilpaili tokon MM-kilpailuissa Belgian joukkueessa. Jakin suvussa on myös hyvin menestyneitä agility- ja paimenkoiria. Jakin emä Round Robin Gipsy oli vuonna 2010 pronssilla paimennuksen belgianmestaruuskisoissa.

Myytin Siivekäs "Nyyti"

myy
KUVA: hipsu.com

Synt. 17.08.2009
terveys: Olat terveet, lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja polvet 0/0. Silmät ok, DNA CEA terve. Selkä leikattu pentueen jälkeen välilevypullistuman vuoksi.
tulokset: BH, FI TVA, syttynyt lampaille

Round Robin I´Jak "Jak"

jakTV
KUVA: Ils Geerts

Synt. 31.10.2009
terveys: Lonkat B/B, kyynärät 0/0, silmät ok, CEA DNA Normal
tulokset: Paimentaa lampaita


LINKKEJÄ / LINKS:
PENTUEEN KUVAGALLERIA / PUPPY GALLERY
Nyyti Koiranetissä / Nyyti in finnish database
Jakin sukutaulu / Jak´s pedigree
Nyytin blogi
Jakin kasvattaja (emä ja emän emä löytyy sivuilta) / Jak´s breeder KENNEL ROUND ROBIN
Jakin emän emän kasvattaja
Jakin isä / Jak´s father

VIDEOITA / FILMS:
Nyyti 1,5v treenaa tokoa / Nyyti training obedience
Nyyti 2v leikkii maalimiehen kanssa / Nyyti playing with a helper
Nyytin EVL1-kokeen ensimmäinen osa / Nyyti in obedience trial
Nyytin EVL1-kokeen toinen osa / Nyyti in obedience trial part 2
Jakin veli Skipper tokoilee / Jak´s brother doing obedience
Jakin veli Skipper tokokokeessa / Jak´s brother doing obedience
Jakin emän emän sisko Luna Tale Cute agissa